Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ο «δικαστής» δήμαρχος!!!

Αν είμαι εγώ «εισαγγελέας», τότε εσύ είσαι «δικαστής»!

Μόνο δικαστής θα χαρακτήριζε «χρέη» τα διαπιστωμένα ελλείμματα σχεδόν 4.700.000 ευρώ. Άλλωστε κατηγορούμενος στη δικαιοσύνη δεν πήγε κανείς για χρέη γιατί αλλιώς δεν θα είχε μείνει κανένας δήμαρχος έξω!! Όλοι μέσα θα ήταν!! Αυτό το «Όσον αφορά το χρέος, δεν έχετε παρά να περιμένετε την αναμενόμενη απόφαση της Δικαιοσύνης για να το πληροφορηθείτε», ούτε ένας συνήγορος υπεράσπισης δεν θα διανοηθεί να το επικαλεσθεί!

Άκουσα μερικές αλήθειες τώρα τελευταία! Κοντή η μνήμη όμως και επιλεκτική γιατί σταματάει στα 4-5 χρόνια πριν! Για την μαύρη περίοδο 2003 – 2010 αμνησία! Δεν ήξερα, δεν άκουγα, δεν έβλεπα!
Μπορεί βέβαια να έπεσαν από καμιά σακούλα τα λεφτά που λείπουν κατά τη μεταφορά τους από την τράπεζα στο δημαρχείο!!

Ποσώς με ενδιαφέρει αν όρισε δικηγόρους ο Δήμος και δεν τους πλήρωσε όπως διάβασα!! Δεν ήμουν υπεύθυνος να τους πληρώσω και δεν ξέρω καν πότε έγινε οπότε προσωπικά δεν με αφορά! Άλλωστε ο δήμος δεν σταματάει την λειτουργία του και φυσικό είναι να μεταφέρονται και κάποιες οφειλές!

Δικαστική απόφαση για να σχολιάσω δεν υπάρχει και τις πολιτικολογίες για το πώς λειτουργεί η δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ απαξιώ και να τις σχολιάσω!!. Αλλά τις πολιτικές ενέργειες υπεράσπισης των συμφερόντων του δήμου θα τις σχολιάζω όσο και αν αυτό ενοχλεί!

Εγώ γράφω αυτά που διαπιστώνω και όποιος έχει προσωπικό πρόβλημα ή αντίθετη άποψη μπορεί να την διατυπώνει ελεύθερα!
Την δημοκρατία άλλωστε αυτής της μορφής την φέραμε το 1981 και έκτοτε δεν έχει αλλάξει!

Για τον ορισμό δικηγόρου του δήμου ως παράσταση πολιτικής αγωγής δεν θα πω τίποτα άλλο! Τα λέει από μόνη της η ανακοίνωση!

Παλιά «τεφτέρια» υπάρχουν γιατί δεν είχαν «καεί» το 2010 οι υπολογιστές. Αν η προηγούμενη δημοτική αρχή και κάποιοι αντιδήμαρχοι, όπως αναφέρθηκε, άφησε τεφτέρια, δεν το γνωρίζω και δεν με αφορά! Την απάντηση θα την δώσουν οι ίδιοι, Τα «καλατζίτικα» υπονοούμενα ότι μπορεί να υπάρχουν και δικά μου «τεφτέρια» περιττεύουν και φυσικά είναι ψευδή και δείχνουν το ποιόν και τον χαρακτήρα του γράφοντα! Ψέματα στους δημότες για τα δημοτικά τέλη, ψέματα για το ύψος των χρεών, ψέματα για την υποψηφιότητα μου, ψέματα, ψέματα! Τόσα ψέματα! Ένα παραπάνω θα πειράξει!

Υ.Γ Μου αρέσει που δίνεις συμβουλές πως ισοσκελίζουν τους προϋπολογισμούς και το 2016 υπήρξε έλλειμμα ύψους 181.915,48 ευρώ στην ύδρευση το οποίο το φορτώθηκαν με τρελές αυξήσεις 60% οι δημότες!  

Υ΄Γ Τα χρέη δεν είναι ασανσέρ. Αρχικά τον Οκτώβριο 2014 τα χρέη προς την ΔΕΗ ήταν 520.000 και τώρα έγιναν 600.000. Στον επίσημο όμως προϋπολογισμό του δήμου για το 2017 αναγράφονται συνολικά χρέη προς την ΔΕΗ μόνο 311.519 ευρώ. Ποια είναι η αλήθεια τελικά? Πώς να την ξεχωρίσουμε μέσα σε τόσα ψέματα?
Κάπου ενδιάμεσα τον Μάρτιο 2016 ανακοινώθηκε ότι η δημοτική αρχή «με άνεση θα προβεί στην εξόφληση της ρύθμισης επί των προηγούμενων οφειλών» και θα λυθεί το θέμα!
Μετά το φορτώθηκαν οι δημότες με 60% αυξήσεις στην ύδρευση και με 200% αυξήσεις στα δημοτικά τέλη! Οι δε ανείσπρακτες οφειλές ύψους σχεδόν 1.000.000 ευρώ που έχει να λαμβάνει ο δήμος από την  ύδρευση, εξαφανίστηκαν και δεν αναφέρονται καθόλου στην απόφαση με την οποία μπήκε η αύξηση 60%. Αποφασίστε επιτέλους!

Υ.Γ Κοροϊδεύεις τους δημότες λέγοντας ότι θα πληρώσουν τις τρελές αυξήσεις μόνο από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο και αυτοί πλήρωναν ήδη από τον Φεβρουάριο και ταυτόχρονα ζητάς και την κατανόησή τους.  

Υ.Γ Την περίπτωση με τα χρέη προς ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας δεν θα έπρεπε να την αναφέρεις!! Πρόσφατα, όταν μου ζήτησες τα στοιχεία και για βοηθήσω τον δήμο, σου έδωσα όλα όσα χρειάζονται και είσαι πλήρως ενήμερος για το θέμα αυτό, οπότε μην πολιτικολογείς!

Υ.Γ Στείλε ότι θες στον Ι5 και ΔΕ, όπως τον αποκαλούσες, κοτζαμπάση του κάμπου!! Ελπίζω να μην τον πληρώνεις να τα δημοσιεύσει!! Εγώ δεν πρόκειται να καταδεχτώ να απαντήσω μέσω της φυλλάδας του! Άλλωστε, προσωρινά, ταιριάζουν τα χνώτα σας γιατί το μόνο που δεν ξέρω είναι πότε θα αρπαχτείτε, όπως έχει κάνει και με πολλούς άλλους! Θα μου πεις έτσι κι αλλιώς στον κάμπο δεν θέλουν ούτε να σε βλέπουν μαθαίνω!!

Υ.Γ Μάλλον δεν έγινε κατανοητό ότι ένας από τους κύριους λόγους που δεν ήμουν απέναντι στις προηγούμενες εκλογές είναι για να μπορώ να λέω την άποψη, την γνώμη μου και την αλήθεια χωρίς δεσμεύσεις!


Υ.Γ Δεν με απασχολεί τι γράφεις και τι λες απλά γιατί δεν υπάρχει κάτι να μου προσάψεις! Απαντήσεις όμως για θέματα  πολιτικής και οικονομικής φύσεως θα δίνονται πάντα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου