Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΑΤΥΧΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

«Άτυχα» Δημοσιεύματα!

Χαίρομαι που διαβάζω τις καταγγελίες και την κοινοποίηση διαφόρων πράξεων οι οποίες αφορούν διασπάθιση ή κακώς εννοούμενη διαχείριση δημοσίου χρήματος, αλλά και για άλλες «παράνομες» ή παράτυπες πράξεις από διάφορες αρχές και πολιτικά πρόσωπα της περιοχής μας. Αυτές αναφέρονται πολλές φορές σε μερίδα του τύπου η οποία όμως, ως συνήθως, μεροληπτεί στις καταγγελίες και ασχολείται μόνο με αυτές στις οποίες δεν έχει «συμφέρον» να το κάνει είτε το κάνει για λόγους αντεκδίκησης.
Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσω τα παρακάτω¨
Πρώτα από όλα, ένας από τους καταγγέλλοντες, θα έπρεπε να καταγγείλει πρώτα τον εαυτό του που παρανόμησε ουκ ολίγες φορές, σύμφωνα με όσα ο ίδιος δηλώνει.
Φυσικά αναφέρομαι στον Ζορό της περιοχής μας ο οποίος σαν κοτζαμπάσης παρανόμησε, όπως ο ίδιος λέει, για την ψυχή του πάππου του, και μας διαβεβαιώνει για αυτό
Δηλαδή είναι μικρή παρανομία και δεν είναι σκάνδαλο να διαθέτεις μισό εκατομμύριο ευρώ περίπου για να χτίσεις πρόχειρες παράνομες άτυπες και προσωρινές εγκαταστάσεις ιαματικών λουτρών χωρίς καμία άδεια ή νομιμοποίηση να το κάνεις;
Για το δάνειο ύψους 500.000 ευρώ το οποίο έλαβε σαν δήμαρχος για «επενδυτικά έργα» υποτίθεται και με αυτά έκοψε δεκάδες τιμολόγια για χαλίκια και έργα τα οποία είχαν ήδη γίνει ούτε κουβέντα !!! Τριάντα χρόνια θα τα πληρώνουν τα χαλίκια αυτά οι δημότες του Δήμου!!
Εντάξει στα «προσωπικά του σκάνδαλα» δεν μπορεί να αναφερθεί. Αλλά ας μην το παίζει «οσιομάρτυρας» ο πολλάκις και πολλαπλώς παρανομήσας και με ευκολία καταγγέλλων τους πάντες, πλην αυτών που δεν τον βολεύει!!
Και αναρωτιέται κανείς!
  Πόσα από αυτά τα «αποκαλυπτικά» «δεμένα» δημοσιεύματα που  αφήνουν μόνο υπόνοιες και στηρίζονται σε κουτσομπολιά, οδήγησαν τους υπεύθυνους τελικά στη δικαιοσύνη;
Πόσοι «πρωταγωνιστές» κατηγορήθηκαν επωνύμως και είτε δικάστηκαν είτε καταδικάσθηκαν για τις καταγγελίες αυτές οι οποίες αφορούσαν σκάνδαλα και παρανομίες;
Πόσοι «πρωταγωνιστές» οδηγήθηκαν ενώπιον υπηρεσιακών συμβουλίων και ελέγχθηκαν ώστε να τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τους νόμους πειθαρχικές ή άλλες ποινές;
Πόσες φορές κλήθηκε ως μάρτυρας ο καταγγέλλων δια του τύπου;; Γιατί συνήθως, από ότι διαβάζουμε στον τύπο και στα τοπικά ΜΜΕ, μόνο ως κατηγορούμενος και μάλιστα πολλάκις καταδικασθείς, έχει την τύχη να διέλθει την είσοδο του δικαστικού μεγάρου!
Η δημοσιοποίηση ενός γεγονότος συνήθως προκαλεί και την δημοσιοποίηση ονομάτων των δραστών – υπευθύνων του γεγονότος το οποίο συνέβη; Ονόματα σχεδόν ποτέ δεν αναφέρονται παρά μόνο υπόνοιες και, αν τύχει καμιά φορά και αναφερθούν, τότε ο «καταγγέλλων» τύπος τα «μαζεύει» φοβούμενος ότι σε περίπτωση αθώωσης του καταγγελλόμενου θα στραφεί εναντίον του για κάθε δυσφήμηση που υπέστη με τα εν λόγω δημοσιεύματα. Γνωστές πάρα πολλές περιπτώσεις του είδους αυτού.Γνωστή και η περίπτωση που κατέθεσε δακρύβρεχτη επιστολή μετάνοιας στο δικαστήριο για να αποσύρει την μήνυση εναντίον του συμπολίτης τον οποίο συκοφάντησε!
Ο τύπος δεν καταγγέλλει! Ενημερώνει και παραθέτει γεγονότα και περιστατικά νόμιμα και παράνομα! Επαφίεται δε στους αρμόδιους δικαστές και εισαγγελείς για τα περαιτέρω. Αν κάθε φορά που ένα δημοσίευμα δημιουργούσε υπόνοιες άσκησης δίωξης σε βάρος του αναφερόμενου σε αυτό προσώπου, τότε μερικοί «εκπρόσωποι» των τοπικών ΜΜΕ θα έπρεπε οι ίδιοι να είναι διαρκώς κατηγορούμενοι για παρανομίες και σκάνδαλα που δημιούργησαν στο παρελθόν και εξακολουθούν να δημιουργούν. Ιδιαίτερα για περιπτώσεις που οι ίδιοι λένε «παρανομήσαμε» αλλά για την ψυχή της πάππου μας και αφορούν περιπτώσεις και διασπάθισης και χρησιμοποίησης κατά το δοκούν του δημοσίου χρήματος, με τμηματικές αναθέσεις πολλών χιλιάδων ευρώ. Και αναφέρομαι σε πραγματικά καταγγελθέντα περιστατικά και γεγονότα που έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε ΜΜΕ.
Προβλέπονται άλλωστε από την νομοθεσία συγκεκριμένα δημοσιεύματα για τα οποία κάθε δικαστής και εισαγγελέας θα ασκήσει δίωξη αυτεπάγγελτα. Για τα περισσότερα απαιτείται υποβολή έγκλησης ή μηνυτήρια αναφορά από πολίτες ή από αρμόδια όργανα. Διαφορετικά όλοι οι εισαγγελείς θα έπρεπε από το πρωί να παίρνουν μια εφημερίδα και να ανοίγουν ένα ραδιόφωνο καταγράφοντας τα «σκάνδαλα» και ασκώντας ποινικές διώξεις!
Τώρα όσον αφορά τα «ανεξόφλητα γραμμάτια» και τις «εξαρτήσεις» του τύπου τα διαπιστώνουμε καθημερινά! Μόλις ο «καταγγέλλων» τύπος αποκτήσει «πελατειακές» σχέσεις με τον έως τότε καταγγελλόμενο παύουν αυτομάτως και οι αναφορές σε «σκάνδαλα»!!
Για δε τους «άσσους» στο μανίκι του κάθε δημοσιογράφου έχω να πω ότι μάλλον αφορούν «στοιχεία» τα οποία ο καταγγέλλων είτε υποτίθεται ότι έχει, είτε, αν έχει, τα «κρατάει» για να έχει όφελος από τον έμμεσο τρόπο τον οποίο χρησιμοποιεί για να έχει «καλές» σχέσεις αμφίπλευρου ενδιαφέροντος και συμφέροντος με τους καταγγελλόμενους! Συνήθως πάντως αποτελούν «έμμεσες» απειλές του στυλ «δήμαρχε μάζεψε κάποια καλόπαιδα σου αιρετούς» ή «κοίτα μη μου πας κόντρα γιατί θα γράψω κι άλλα»!! Κι όλοι πιστεύω υποψιαζόμαστε ποιον σκοπό εξυπηρετούν τέτοιου είδους «έμμεσες» απειλές!!!
Τις δε «παπαριές», για να χρησιμοποιήσω μια προσφιλή έκφραση ενός ΜΜΕ, ότι οι πολίτες θα πάρουν ανά χείρας τα δημοσιεύματα και θα τα πάνε «υπό μάλης» στις αρμόδιες αρχές δεν αξίζει καν να τις σχολιάσω!! Διότι τα περισσότερα δημοσιεύματα είναι διανθισμένα με κουτσομπολιά, υπόνοιες, χωρίς ονόματα και χωρίς στοιχεία τις περισσότερες φορές!!

Οι δε «Ροβεσπιέροι» της κάθαρσης ας κοιτάξουν πρώτα στον καθρέπτη τους μπας και δουν την δική τους ακίδα πρώτα και μετά, αν φροντίσουν να την βγάλουν, μπορούν να κοιτάξουν και στα μάτια των άλλων για ακίδες ή μεγαλύτερα ξένα σώματα. Είπαμε. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου